Fastigheten

Fokus på funktion

För att våra hyresgäster ska kunna prestera på topp på kontoret – och även ha tid för livet utanför – fokuserar Solna Spot på funktion. På smarta inbyggda jobblivsförenklingar. För när allt fungerar smidigt runtomkring är det lätt att trivas. Och att göra ett bra jobb.

Vardagsservice

För att underlätta livet både på och utanför jobbet är Solna Spot fullmatat med bekväma och praktiska servicefunktioner.

Här finns Instabox där du smidigt kan hämta ut dina paket när det passar dig. Här finns även den smarta tvätt- och kemtvättsservicen Donald som lätt löser dina komma-ihåg-att-boka-tvättid-bekymmer.

För hyresgäster som behöver extra plats för lager eller annan förvaring finns Green Storage där du enkelt och flexibelt kan hyra förråd i olika storlekar. Och självklart har huset ett modernt miljörum för smidig avfallshantering och återvinning.

Gym

Medarbetare som mår bra presterar bättre. Därför har vi storsatsat på att göra Solna Spot till en må-bra-arbetsplats där du hinner med träningen trots en vardag som går i full fart.

I huset finns ett fint och välutrustat boutique-gym med toppmodern utrustning där du kan träna både styrketräning och kondition när det passar dig. Starta dagen med ett pass på crosstrainern, lyft vikter på lunchen eller svettas på löpbandet innan du går hem för dagen. Självklart finns det även stora fräscha omklädningsrum och duschar (perfekt även för lunchlöpare) plus tvättmaskin och torktumlare.

Bike:Lab

Solna Spot har ett perfekt läge för att cykla till jobbet. Det ligger nära stora cykelstråk och på vägen hit glider du fram genom vackra omgivningar förbi Huvudsta gård, Pampas marina och Karlbergs slott. En bättre start på dagen är svårt att tänka sig.

Så självklart har vi sett till att göra livet så enkelt så enkelt som möjligt för våra cykelpendlare. I huset finns populära Bike:Lab – ett stort cykelgarage deluxe. Här kan du förvara hojen säkert under arbetsdagen och du kan även meka och ladda batteriet till elcykeln. Och för dig som gärna trampar på rejält på vägen till jobbet finns fräscha omklädningsrum med duschar.

Stort garage och bilvård

Att ta sig till Solna Spot med bil är smidigt. Och lika smidigt är det att parkera. Huset har ett rymligt och nyrenoverat garage med 900 parkeringsplatser (varav 300 laddplatser) för både bil och MC och direktaccess in till trapphusen. Här kan du hyra parkering till företagets medarbetare och det finns gott om plats att parkera för era besökare. I garaget finns dessutom godsmottagning och lasthissar för transport av tungt gods upp till kontoret.

För att underlätta bilägarlivet än mer finns även bilvårdsanläggningen Hyperwash i huset. De erbjuder bland annat tvätt, rekond, däckbyte och däckhotell.

Hyrbilspooler

För hyresgäster som vill hyra bil finns de flexibla bilpoolstjänsterna Elbilio (100% eldrivna fordon) och Hyre med ett stort urval av bilar. Perfekt om ditt företag behöver bil ibland, men vill slippa äga fordon med allt vad det innebär.

Med bilpool får du snabbt och enkelt tillgång till bil när du behöver utan köande och när som helst på dygnet. Och du kan hyra alltifrån en timme till flera dagar. Allt sköts smidigt via en mobilapp, från uthyrning till upplåsning av bilen, så att du kan sätta dig bakom ratten direkt.

Restaurang i huset

För den som är hungrig i Solna Spot finns maten alltid nära. I husets bottenvåning ligger den trevliga restaurangen Ruccola som serverar bland annat pizza, pasta, hamburgare, grillrätter och sallader.

Oavsett om du vill ta en snabb lunch med kollegan mellan två möten, vill äta middag efter en lång arbetsdag eller har glömt matlådan hemma kan Ruccola erbjuda god, fräsch och mättande mat för alla smaker. Utan att du behöver lämna huset.

“Huset har genuina kvaliteter som fungerar i många år till. Att ta tillvara och bygga vidare på det som finns är viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv.”

Wivian Eidsaunet
Spectrum arkitekter

Från dåtid till framtid

Visionen för Solna Spot är att skapa en toppmodern fastighet som har både form och funktion. Genom att utveckla och modernisera den tidstypiska arkitekturen från slutet av 60-talet får vi effektiva och ljusa lokaler där företagets medarbetare trivs och utvecklas. Med varsam hand polerar vi upp befintliga material så som marmor och mässing. Vi behåller det bästa med huset men tar det till nästa nivå och in i framtiden.